Saturday, 16 June 2012

Malam yang kesejukan bagiku...

Assalamualaikum...
  
  Hee... malam ni sungguh sejuk bagiku... malam yang indah seperti malam-malam yang lain... hee hari ini dah 8 bulan 1 minggu 4 hari.... hai bila lah nak setahun ni... hee tak nyempat-nyempat pulak aku... permulaan kenal aku sangat baik dengan dia... biasa la lelaki bila nak kenal mesti la buat baik kalau tak macam mane nak dapat... lama kelamaan diri aku berubah sedikit demi sedikit... aku dapat merasakan diri aku ni dah mula tergelincir di jalan Allah... aku tak tahu kenapa... niat di hati ingin mengaji dan ingin tahu maksud ayat Al-Quran... tetapi hati aku sangat keras untuk menerimanya... aku bukan sengaja tak menerima semua tu tetapi hati aku keras... "YaAllah adakah ini di namakan buta hati YaAllah?" aku sangat risau akan diriku ini terpesong... "YaAllah kuatkan la iman hambamu ini YaAllah" aku memang risaukan tentang diriku ini.... mana diri aku yang sebelum ni?? yang dulunya kuat pergi surau, rajin pergi dengar ceramah agama.... mana-mana?? mana semua tu..?? "YaAllah, aku tahu hambaMu ni jahil YaAllah janganlah engkau beri ujian kepadaku sebegitu berat untuk aku memikulnya YaAllah...." orang kata biarlah buta mata, jangan buta hati... kerana buta hati paling sukar untuk kita menerimanya... jadi jangan la mengingkari perintahNya selalu amalkan sunnah Rasulullah s.a.w. . ingat dunia ni sementara bagi kita ianya tidak akan kekal yang kekal hanya akhirat... 
 
 aku rasa itu sahaja.... jadi kaum adam & hawa semua cinta lah pada yang esa...

Thursday, 14 June 2012

What is LOVE??


Assalamualaikum bertemu lagi kita kali ini.
Kali ini entry aku feeling sikit.
so enjoy reading yaww >.< ..

What is love?? love is something that you heart keep beats faster when meeting someone.
Love is beautiful. cinta itu indah bak kata orang melayu , 
Jatuh cinta perkara yang biasa yang berlaku pada setiap manusia .
Betul kan . sebab aku pun pernah jatuh cinta and sedang jatuh cinta . :)

Cinta aku dulu mungkin CINTA MONYET . biasalah baru kenal lelaki kan time tu .
Cinta monyet memang perkara yang amat melucukan bila di ingat balik .
Tapi  setelah itu aku tak pernah lagi rasa perasaan sebenar jatuh cinta .
Kata orang perasaan yang boleh membuatkan kita menangis,ketawa,gembira .
Ada juga yang aku suka,tapi itu hanya suka-suka sahaja .

Sampai lah berkenalan dan berjumpa Dia ..  
*kita berkenalan hanya dalam laman muka buku,kau hantar pesanan suruh aku terima kamu*
Opps maafkan sya ternyanyi lah pulak.haha':)
Aku kenal dia dan aku suka .i mean jatuh hati.haha
Aku ingat lagi sampai aku boleh cakap dengan kawan aku .
"Weyy aku rasa aku dah suka dia lah " kwn aku boleh balas
"eh kau ni bia betul," sebab dia tahu aku dari dulu aku tak pernah cakap 
aku suka orang . walaupun my cinta monyet story.haha

Mungkin ini lah yang dinamakan the true feeling comes from deep in my heart.*ceh aku over lah pulak*:p
Lepas mengenali dia .aku hanya suka dia je until now.
susah dah aku nak tepis perasaan tuh .
Dan hati aku keras kalau jumpa another guy . you know why?
Because in my mind always you .. 
Sesunguhnya hatiku untukmu.. :P
kepada sesiapa yang takut jatuh cinta . never say never.
semua akan merasainya dan satu lagi aku nak cakap bab nak pikat aweks .ok dengar baik2.
Sesuka mana pun seseorang perempuan terhadap lelaki itu,dia takkan meluahkan nya 
selagi si lelaki tidak membaritahunya dulu. 
tapi zaman sekarang ni banyak dah perempuan tembak lelaki dulu. tackle la.
perempuan zaman sekarang memang dare ! hee yeahh

Blablabla.ok penat sudah aku bebel,thats the end of my simple story. bye :)




I'm singing my blues...

video

Tuesday, 12 June 2012

The cutest kids .

Assalamualaikum ..
Hari ini entry aku pasal (The cutest kids) . 
Kalau sedih or bosan mesti aku akan update yang merepek.
so tengok je la ye..budak-budak kecik ni memang semua comel,
Handsome.cantik dan lain-lain lagi. 
take a look :) korean mix blood kids :)

Dia handsome kan?budak ni nama dia
Dennis Kane ,Half korean-australian

smart boy :)

blue is always cool .


Yang budak perempuan yang cantik ni yela 
Cristina fernandez lee,Half spanish-korean
ni gambar dengan Daniel hyun 
omo sweet kisses hee :)

She have a beautiful smile :)


Yang ni Alyena Yilmaz .Mix turkish-korean 
her face so unik kan. 
like a cinderella :)thats people call she "Peri"

comel sangat kan dia?

Yang ni pulak yela Lauren Lunde 
she mix korean-canadian 

omo yeppuda :)

her big eyes :)


Comelkan budak2 kecik diatas ni..
nak je anak yang macam ni comel2 belaka .
:)













Saturday, 9 June 2012

Me & him

Hye and selamat malam..
Cuti ini aku balik lambat . so aku tak dapat nak jumpa dia
 banyak-banyak kali.sedih pun ada.tapi at least aku ada jugak jumpa dia.
dan bulan ni da masuk 8 bulan aku dengan dia da.
Hari ini 9 jun 2012 dah genap 8 bulan and 3 hari .. 
hope he will  happy with me and i'm sorry if 
i hurt you feeling and do anything wrong .
I'm sorry but i love you !.

 muke comel je kan . hee ;)

merah itu garang.garang kan .?:)

love you KA!!

be mine always ! >.<

I love you like a love song baby..
Saranghae.
aishiteru..
Wo ai ni.
Jet'ime..
>.<
(K&S)

tak lupa jugak .
terima kasih sebab sanggup jemput saya jauh-jauh.
terima kasih bagi aiskrim tu ye..hee
terima kasih atas segalanya syg...







Friday, 8 June 2012

kami sudah gila !

Assalamualaikum..
Dah lama tak update blog ni,tadi dia yang update kan ye .
Sekarang giliran aku pula yang mengupdate . hewhew ;)
Tadi gi lepak dengan kawan aku ,nama dia Fatin Nisa Juhari a.k.a Aten .
nak tengok add la dia kat fb .huhu promote jap ..haha
lepak ngn kau wat aku poning kepala tahu Miss Aten hoi..
Anyway take care of yourself too friends.
friends forever. :)



We Love You !

With teddy bear .

Peace sign lah sangat.haha

Tabik springg!! :)

Love Line .

Hugging ;)


Teropong orang kejap. #LoL

Pose ?haha APTB tol kteorg ni kan. ;)
End .









Minggu yang memenatkan...



Assalam....
 hehe dia taknak update biar aku yang update huhu...
bermulanya hari selasa... aku pergi Melaka Sentral untuk menjemputnya pulang ke rumah... sebelum itu kite orang makan McD dia yang belanja aku... almaklum la duit takda la katekan hehe.... first time aku ambik dia sejauh ni... kesian dia kepanasan.... lain la kalau dekat... ni jauh  la jugak..... dah sampai Gemenceh  aku cakap nak singgah rumah dia kejap... tapi dia takut  mak dia tanya macam2 hee... takpe saya paham awak ler... 

pada hari  rabu  pulak aku datang rumah dia untuk bagi cerita...  dia tengok cerita yang aku bagi tu tapi aku pergi borak dengan mak dia dekat luar haha..!!! best duduk luar dengan angin sepoi2 bahasa sambil tu borak2 dengan mak dia... hehe sampaikan  dia cari aku la... lepas tu dia nak keluar pergi kedai yang dia pulak suruh aku ikut dia... time tu aku risau takut tak boleh naik motor 2 orang sekali mak dia bagi rupenye.... hee  *terimakasihyemakcik*  aku bawak dia yang dia tunjuk jalan masuk sini masuk sana hehe... letih aku di buatnye... haiya... hee

hari khamis hari yang paling sedih baginye sebab aku tak dapat nak melaksanakan permintaan dia... di sebabkan JpJ aku takdapat nak bawak dia pergi tengok wayang... dan aku tanya dia *macam mane ni?? kita balik ea??* dengan suara hampenya dia menjawab *yela..* sedih aku tengok dia... tapi takpe... kat tampin kita orang happy hee.. sebab makan kfc lepas tu cari baju lepas tu cari selipar  dia... tak lame tu  aku hantar dia balik.... hee... sebelum tu dia kena la bagi tahu mak dia yang aku hantar balik kalau tak mak dia akan bising... dah sampai kat rumah dia kawan mak dia ada pulak.... aku duduk la tempat yang aku borak2 dengan mak dia 2 hee.... tengok pokok pisang yang sedang di tiup angin sambil tu minum air hee... itu cerita aku.... ini dari KA kalau dari SBH aku tak tahu lah.... hee sekian....